lørdag den 16. november 2013

Grov boller






I går var det min tur til at have morgenbrød med på arbejdet og da jeg ikke lige orkede at stå tidligt op for at bage koldhævede boller, endte jeg i stedet for med at bage disse to forskellige fuldkornsboller dagen før.









Jeg lavede disse boller på følgende måde:


50 g smør
4 dl mælk
1 dl yogourt naturel
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
250 g knækkede hvedekerner
50 g havregryn
En håndfuld hørfrø
En håndfuld sesamfrø
Ca. 450 g hvedemel

Sammenpisket æg til pensling
Hørfrø og sesamfrø til "pynt"

Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt det godt igennem. Tilsæt resten af melet. Form dejen til 24 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 1/2 time. Pensl bollerne med æg og drys med frø. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader.





Jeg lavede disse boller på følgende måde:


50 g smør
4 dl mælk
1 dl yogourt naturel
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
300 speltmel
En håndfuld græskarkerner
Ca. 450 g hvedemel

Sammenpisket æg til pensling
græskarkerner til "pynt"

Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt det godt igennem. Tilsæt resten af melet. Form dejen til 24 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 1/2 time. Pensl bollerne med æg og drys med frø. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader.



1 kommentar:

Jeg synes det er super dejligt hvis du får lyst til at kommentere indlægget. Jeg vil svare hurtigst muligt tilbage :-)

Related Posts with Thumbnails